Man overleden nadat hij bedolven was geraakt onder lading graan in Bekkevoort

In Bekkevoort is woensdagmorgen een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een arbeidsongeval. In deelgemeente Molenbeek-Wersbeek wilde de man een lading graan lossen op een maalderij. Om een nog onbekende reden liep er iets mis met de laadklep van de aanhangwagen waardoor hij onder de lading graan bedolven geraakte. De man is later op de dag overleden.

"Woensdagmorgen rond half 10 is een chauffeur van een toeleveringsbedrijf van een maalderij in Bekkevoort gewond geraakt bij het lossen van de vrachtwagen", vertelt Kurt Marcoen van de politiezone Hageland. "De laadklep schoot los en de man kwam onder de lading graan terecht. De zaakvoeder van de maalderij heeft de man dan onder de lading gevonden en is meteen beginnen te graven om hem te verlossen. Zij hebben dan de hulpdiensten gebeld en de man is in levensgevaar naar het UZ Gasthuisberg gevoerd." Daar is de man later op de dag overleden. 

Het slachtoffer is een 72-jarige man uit het Waalse Jodoigne. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren. Dat wordt verder onderzocht door de mensen van het parket en de arbeidsinspectie.

Meest gelezen