Radio 2

Middelkerke opent rouwregister voor oud-burgemeester Janna Rommel-Opstaele

In het gemeentehuis van Middelkerke ligt vanaf vandaag een rouwregister voor Janna Rommel-Opstaele, de vorige burgemeester van de gemeente. Zij overleed gisteren aan de gevolgen van een hersentumor. Ze werd 64.

In Middelkerke ging vanmorgen al een aantal mensen het rouwregister tekenen voor Janna-Rommel Opstaele, de vorige burgemeester van de gemeente. Afgelopen zomer werd een hersentumor bij haar vastgesteld. Daar is ze gisteren aan overleden. 

De mensen die het register vanmorgen ondertekenden, herinneren haar als een volkse burgemeester, maar ook als iemand die zeer doortastend kon zijn. "Het was zeker geen zittende burgemeester", vertelt één man. "Ze was altijd op de baan." "Sociaal was ze inderdaad", vertelt een andere Middelkerkenaar.  "Recepties, de opening van een nieuwe zaak, ...  de burgemeester was er overal graag bij." "Ze was heel open en begaan en haar deur stond altijd open", klinkt het ook. "Maar ze was ook zeer volhardend. Als ze een doel voor ogen had, dan ging ze daar voor."

We waren politieke tegenstanders, maar als mens konden we nog altijd door dezelfde deur.
Huidig burgemeester Jean-Marie Dedecker

Verdiend eerbetoon

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele was de eerste vrouwelijke burgemeester van Middelkerke en daar was ze trots op. Een tweede ambtsermijn zat er niet in, nadat haar partij Open VLD zwaar verloor van Lijst Dedecker in 2018. Huidig burgemeester Jean-Marie Dedecker voerde tijdens haar burgemeesterschap zwaar oppositie, maar vindt dat ze een mooi eerbetoon absoluut verdient: "We waren politieke tegenstanders, maar als mensen konden we nog altijd door dezelfde deur. Twee jaar geleden is Janna uit de politiek gestapt om meer tijd te hebben voor haar gezin en haar kleinkinderen. Uiteindelijk heeft ze amper van dat pensioen kunnen genieten, omdat ze al al heel snel ziek is geworden. Dat raakt mij wel als mens." 

Radio 2

Meest gelezen