Jonger dan 40 en een band met Aartselaar? Dan krijg je een fikse korting bij de aankoop van bouwgrond

De gemeente Aartselaar verkoopt bouwgronden van het OCMW onder de marktwaarde aan mensen die jonger zijn dan 40 jaar en een band hebben met de gemeente. "We zien dat jongeren hier geen betaalbare woning vinden en daarom moeten uitwijken", zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA). "We willen ze toch de kans geven om in Aartselaar te blijven wonen."

De gemeente Aartselaar gaat de bouwgronden voor 80 procent van de eigenlijke marktwaarde verkopen. Het bestuur wil zo de kans geven aan jonge mensen die een band hebben met de gemeente om er een bouwgrond te kopen, zodat ze ook in de gemeente kunnen blijven. "De gemeente investeert ook in sport en onderwijs en dan moeten die investeringen ook lonen", klinkt het. 

"Gronden zijn hier niet goedkoop en veel jonge mensen trekken weg", zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA). "En dan is het jammer om jongeren te verliezen die bijvoorbeeld al hun hele leven lang in het verenigingsleven van Aartselaar zitten."

Het gaat alvast om 9 gronden aan de Edgar Tinellaan in de wijk Koekoek. Ook dichter bij het centrum zijn er plannen.

Meest gelezen