Radio 2

Vaxpo Kortrijk zet bezoekers aan om leuke selfie te maken (en te delen) na hun vaccinatie

Je vaccin krijgen en meteen erna een selfie nemen voor een leuke poster en die foto dan op je sociale media zetten. Het kan voortaan in het vaccinatiecentrum Vaxpo in Kortrijk Expo. Aan de uitgang van het centrum staan 5 grote borden met een grappige achtergrond: 'just vaccinated' of 'deed geen zeer' staat er op. 

Vanaf vandaag kan iedereen die een vaccin heeft ontvangen in Vaxpo in Kortrijk een selfie nemen voor een "Instawall". Dat is een groot bord met een leuke achtergrond voor een foto op instagram of andere sociale media. Er staan er in totaal 5 aan de uitgang van het vaccinatiecentrum. 

De burgemeesters van Harelbeke, Kortrijk en Kuurne hopen dat nog meer mensen op die manier zullen overtuigd worden om zich te laten vaccineren. "Op zich lopen de vaccinaties goed", zegt burgemeester Ruth Vandenberghe van Kortrijk. "De meeste mensen zijn enthousiast om zich te laten inenten. Maar we willen er alles aan doen om een vaccinatiegraad te halen van 70% en dit is een leuke, maar ook efficiënte manier om zoveel mogelijk mensen over de streep te trekken.

Het loopt nu al vlot, maar we willen absoluut die vaccinatiegraad van 70% halen.
Ruth Vandenberghe, burgemeester van Kortrijk

De burgemeesters van Harelbeke, Kortrijk en Kuurne namen samen al een selfie voor de instagrammuur, al zullen zij nog even op hun vaccin moeten wachten. 

Meest gelezen