Jonas Hamers /Imageglobe

Vilvoordse winkeluitbaatster verjaagt dieven: "Geslagen alsof mijn leven er van af hing" 

In Vilvoorde hebben twee mannen een winkel proberen te overvallen, maar dat was buiten de weerbare winkeluitbaatster gerekend. Peggy Spolspoel van Spolly's Ting,  wist de twee dieven zonder buit te verjagen. 

Maandagnamiddag wandelden twee jonge kerels de winkel Spolly’s Ting in de Leuvensestraat in Vilvoorde binnen. Achter de toonbank stond uitbaatster Peggy Spolspoel. "Eén van de twee mannen had zijn mondmasker onder zijn kin", vertelt Peggy. "Toen ik hem daarop aansprak, zag ik pas dat een van de kerels een mes vasthield." 

Daders op de loop

Peggy gooide meteen enkele fietsen tegen de grond. Waarop een van de daders het op een lopen zette. De man met het mes bleef wel achter in de winkel en begon op Peggy te slaan. "Ik heb ook geslagen, alsof mijn leven er van af hing", zegt Peggy. "En gelukkig zette uiteindelijk ook de tweede dader het op een lopen. Die heeft volgens mij de schrik van zijn leven opgelopen, Ik heb er een snijwonde aan mijn oog en enkele schrammen aan overgehouden." 

Met een bang hartje sta ik opnieuw in mijn winkel 

Peggy Spolspoel

Ondanks een goede persoonsbeschrijving kon de politie de verdachten niet oppakken. Dinsdag al stond Spolspoel opnieuw in haar winkel. “Al moet ik zeggen dat het toch met een bang hartje was toen ik binnenstapte. Het zal even duren vooraleer ik dit verwerkt krijg.”

Meest gelezen