Belga Image

Volvo Trucks Gent drijft productie op: "Meer vrachtwagens nodig door enorme groei van pakjesmarkt"

De Gentse vrachtwagenbouwer Volvo Trucks werft 350 extra mensen aan om de stijgende vraag naar trucks aan te kunnen. "Door corona bestellen meer mensen online en zijn er ook meer vrachtwagens nodig om de pakjes op hun bestemming te krijgen", klinkt het bij Volvo Trucks. 

De coronacrisis heeft de onlineverkoop een enorme boost gegeven en dat vertaalt zich nu ook in een grotere vraag naar vrachtwagens. Zij moeten immers alle bestelde pakjes tot in de verdeelcentra krijgen. Bij Volvo Trucks Gent zien ze alvast dat het orderboekje sneller volloopt. Het bedrijf werft daarom 350 extra mensen aan om aan de grotere vraag te kunnen voldoen. 

We bestellen massaal online en al die pakjes moeten ook getransporteerd worden

Vera Bostijn, Volvo Trucks

Tegen half juni wil Volvo al een deel van de nieuwe krachten inzetten. Zij zullen vooral vrachtwagens helpen monteren op de productielijn. We zoeken ook mensen voor intern transport. Ervaring is niet nodig, alle kandidaten kunnen zich melden.  "We bieden een degelijke interne opleiding aan." 

kasto80

Meest gelezen