Foto: Facebook

Mechelen wil gewonde vos vangen met bessen, charcuterie en eieren: "Vannacht liep hij bijna in de kooi"

De gewonde vos die al zo'n 10 jaar in stadspark Kruidtuin leeft in Mechelen is nog steeds niet gevangen. Het dier heeft een gezwel op de linkervoorpoot en zou best verzorgd worden. "Er wacht een hele brunch in de kooi om hem te lokken", vertelde dierenarts Bart Vander Kuylen op Radio 2 Antwerpen.

In Mechelen in de Kruidtuin loopt een gewonde vos rond. Het dier leeft er al 10 jaar en zijn gezondheid baart de buurtbewoners zorgen. De conciërge van het park probeerde het dier al te lokken met allerlei lekkers, maar beschikte niet over de juiste kooien. "Dat waren kooien voor zwerfkatten. Via de organisatie Lostdogzzz is er nu een juiste kooi gevonden. Daarin liggen bessen, charcuterie en eieren om de vos te lokken. Alleen het spek ontbreekt nog voor een perfecte brunch", lacht Mechels dierenarts Bart Vander Kuylen in "Start Je Dag". 

Op de valreep ontsnapt

Vannacht was het even spannend vertelt Bart: "Rond een uur of 4 was de vos in de buurt van de kooi. Daar staan nachtcamera's op gericht. Maar de vos is sluw en angstig van nature, wat ze niet kennen zullen ze een tijdje wantrouwen. Het zal niet eenvoudig zijn om het dier te vangen", zegt Bart. "Als het lukt zal ik het gezwel onderzoeken en chirurgisch verwijderen. Hopelijk is het niet kwaadaardig", besluit hij op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen