Vrijgekomen plaatsen bij vaccinatiecentrum Klein-Brabant nadat Pfizer familieleden van werknemers gaat vaccineren

Nu Pfizer ook de familieleden van haar medewerkers gaat vaccineren, zullen er plaatsen vrijkomen in het vaccinatiecentrum Klein-Brabant. Veel familieleden en partners van de 3000 Pfizer-werknemers, wonen in de buurt. 

Bij Pfizer Puurs rollen massaal veel coronavaccins van de band. Die worden wereldwijd verdeeld in de strijd tegen de coronapandemie. De medewerkers van de vestiging in Puurs werden al ingeënt. Nu krijgen ook hun familieleden de kans om zich daar binnenkort al te laten vaccineren. Dat betekent dat er in het vaccinatiecentrum Klein-Brabant sneller plaatsen zullen vrijkomen voor andere inwoners.

"Door de vaccinatiecampagne van Pfizer moeten heel wat landgenoten niet meer langsgaan in hun gewone vaccinatiecentrum", zegt Leen Lejon, coördinator van het vaccinatiecentrum Klein-Brabant “Dat zullen we ook voelen in het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant. Want Pfizer Puurs telt 3.000 werknemers waarvan een groot deel in Puurs-Sint-Amands en Bornem woont – net als hun familieleden.”

De plaatsen die vrijkomen, kunnen we meteen aan andere inwoners geven

Coördinator Leen Lejon

Door de inspanning van Pfizer zal het dus nog sneller vooruitgaan in het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant. “De plaatsen die vrijkomen, kunnen we meteen aan andere inwoners geven. Daarbij blijven we uiteraard de volgorde volgen die Vlaanderen oplegt-", zegt Lejon. "Voor plekjes die op het laatste moment beschikbaar worden, kijken we naar de reservelijst QVAX. Dat systeem gebruiken we nu al even en werkt prima. Omdat Pfizer op korte termijn begint te vaccineren, zullen er wellicht ook familieleden daar naartoe gaan die eigenlijk al uitgenodigd werden in ons vaccinatiecentrum. Hen vragen we om hun afspraak bij ons te annuleren. Zo kunnen we ook die vaccins snel aan iemand anders toewijzen."

Meest gelezen