Radio 2

Wandelen met honden uit het dierenasiel opnieuw mogelijk in Gent: "Je kan week op voorhand reserveren"

Sinds maandag 26 april kan je opnieuw een wandeling maken met een van de honden van het Gentse dierenasiel. Door de covidpandemie moest de wandelclub noodgedwongen een lange tijd sluiten. "Ik heb geen tuin en kan hierdoor geen hond houden. Daarom is het super dat ik af en toe weer met een hond kan wandelen", vertelt Els, die de enthousiaste hond Lilly uit laat.

Anderhalve maand geleden werden de Duitse herdershond Lilly en haar maatje Maurice gered van een broodfokker die de arme honden ernstig verwaarloosden. Lilly woog slechts 26 kilogram, was uitgemergeld en kromp ineens bij de minste aanraking. De voorbije weken heeft het team van het dierenasiel met veel liefde gezorgd voor Lilly en Maurice en nu zijn ze weer helemaal klaar voor menselijk contact en wandelingen met ‘vreemde’ mensen. “Ze is gelukkig aan de beterhand”, zegt Els, vrijwilligster in het asiel, terwijl ze met Lilly wandelt langs de Watersportbaan.

Groot gemis

Het doet Lilly en alle honden van het asiel zo veel deugd dat ze weer met bezoekers kunnen wandelen. Staartjes kwispelen vrolijk heen en weer, en de honden trekken van enthousiasme stevig aan de leiband. “Die dieren genieten daar zo hard van”, gaat Zino verder, die klaar is voor een tochtje met Omar. “Ik woon in de buurt en wandel geregeld met de honden van het asiel. Door corona kon dat jammer genoeg voor lange tijd niet. Ik miste het zelf ook erg hard.”

We vragen ook om slechts eenmaal per week te reserveren, zodat zo veel mogelijk mensen hun kans krijgen om met onze honden te wandelen

Dierenasiel Gent

Online reserveren

Lange wachtrijen zijn er voorlopig niet aan de ingang van het asiel. Om alles coronaveilig te laten verlopen, werkt het asiel immers met een online reservatiesysteem. “Je kan een week op voorhand reserveren en dat tot ten laatste 24 uur voor het wandelmoment”, klinkt het op de website. “We vragen ook om slechts eenmaal per week te reserveren, zodat zo veel mogelijk mensen hun kans krijgen om met onze honden te wandelen.” Via deze weg zijn er dagelijks van maandag tot vrijdag 11 wandelmomenten van telkens 45 minuten. Wandelen kan vanaf 13.30 uur. De honden moeten ten laatste om 16.30 uur opnieuw in het asiel zijn.

kasto80

Meest gelezen