Pixabay

Zelzate gaat nauwer toezien op snelheidsduivels: "Hopen op mentaliteitswijziging"

De gemeente Zelzate wil dat weggebruikers op de Denderdreve hun snelheid fors verminderen. Er werden al wegversmallingen gemaakt, maar die worden soms verplaatst, gestolen of kapot gemaakt. "We denken om er de voorrangsregels aan te passen", zegt burgemeester Brent Meuleman (Vooruit).

Een grote ergernis voor mensen die dicht bij de Denderdreve in Zelzate wonen: hardnekkige en creatieve sneheidsduivels, die veel te hard rijden in de straat. Om het probleem op te lossen heeft de gemeente al wegversmallingen aangebracht, maar zonder veel resultaat. De opstellingen worden op verschillende manieren omzeild door weggebruikers. "Ze worden vaak verplaatst, gestolen of kapot gemaakt", zegt burgemeester Brent Meuleman (Vooruit).

Ik sta open voor alle mogelijke suggesties om ingrepen te doen

Burgemeester Brent Meuleman (Vooruit)

Vaak moet de politie kijken of de aangebrachte proefopstellingen er nog staan zoals het hoort, zegt Meuleman. "Die straat is veel te smal om landbouwverkeer én gescheiden verkeer van fietsers en voetgangers te laten passeren. Zeker als dat verkeer ook nog eens in beide richtingen moet gaan. In het verleden is men er ook nooit in geslaagd om daar iets aan te doen. Ik sta wel open voor alle mogelijke suggesties om ingrepen te doen."

Mentaliteitswijziging

De verkeerssituatie ging normaal pas over vier maanden worden geëvalueerd, maar de gemeente wil nu vroeger optreden. "We zullen ingrijpen en bijsturen waar nodig, maar op een bepaald moment zijn de mogelijkheden ook uitgeput. We zouden wel nog kunnen proberen om bijvoorbeeld met de voorrangsregels te schranken. Dat zorgt hopelijk voor een ander effect."

Het blijft bijzonder moeilijk om sommigen tot andere inzichten te brengen, vindt de burgemeester. "De grootste verantwoordelijkheid ligt bij de persoon die aan het stuur zit en die opstellingen ontwijkt of het gaspedaal te hard induwt. Ik hoop op een mentaliteitswijziging, waarbij men denkt aan omwonenden en kinderen."

kasto80

Meest gelezen