Radio 2

Zonnebloemen moeten zon brengen in Grimbergs gehucht Verbrande Brug

In Verbrande Brug, een gehucht van Grimbergen, heeft de lokale Landelijke Gilde zonnebloemzaadjes uitgedeeld. Bedoeling is dat de mensen zoveel mogelijk zaadjes planten en via de vele zonnebloemen wat zon brengen in het gehucht. Wie de hoogste zonnebloem heeft, wordt bekroond.

De Landelijke Gilde heeft zonnebloemzaadjes uitgedeeld aan de 1100 gezinnen van het gehucht Verbrande Brug. Ook de 200 kinderen van de plaatselijke lagere school kregen zaadjes. In het Grimbergse gehucht zijn ook spandoeken geplaatst om de mensen te sensibiliseren.

"We zitten in een coronajaar", zegt Jan De Kinder van de lokale Landelijke Gilde. "We hebben weinig activiteiten kunnen organiseren. Met onze zonnebloemenactie willen we wat zon in ons dorp brengen." Aan de actie is ook een wedstrijd verbonden. De vijf deelnemers met de hoogste zonnebloem ontvangen een gratis etensbon voor de Oogstfeesten van de Landelijke Gilde in augustus.

Meest gelezen