Videospeler inladen...

Canadese ganzen bijten pas vrijgelaten zwarte zwaan dood in Tongeren: "De natuur kan gruwelijk zijn"

Vandaag heeft het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen twee zwarte zwanen teruggebracht naar de vijvers in het stadspark De Motten in Tongeren. Eén zwaan werd meteen aangevallen door Canadese ganzen en stierf ter plaatse. "De natuur kan gruwelijk zijn", luidt het bij schepen Patrick Jans (Tongeren.nu). 

Vandaag werden in Tongeren de zwarte zwanen teruggebracht naar het stadspark De Motten. Door de ophokplicht hebben ze maandenlang in het Natuurhulpcentrum gelogeerd. Maar na het uitzetten van de zwanen liep het al snel grandioos mis. Eén zwaan werd doodgebeten door de ganzen die er rondhangen. "De Canadese ganzen die hier zitten, verdragen blijkbaar de zwanen niet rondom zich", zegt schepen Patrick Jans. "Bij het eerste contact is één van de twee zwanen meteen aangevallen en overleden. De natuur kan gruwelijk zijn."

Tweede keer

Vorig jaar werden de zwanen ook aangevallen. Maar toen dachten ze bij de stad dat de zwarte zwanen onder elkaar ruzie hadden. "Vandaar dat we ze vandaag ook apart wilden uitzetten, op 2 vijvers, om wrevel te voorkomen, maar blijkbaar is het de omgeving die niet compatibel is", zucht Jans. "We gaan de andere zwaan nu proberen terug te pakken, want we willen niet riskeren dat hetzelfde nog eens gaat gebeuren."

Meest gelezen