© Radio 2

10 dagen van troost en hoop in basisschool de Step in Beringen voor wie afziet door corona

In basisschool De Step in Beringen willen ze iets moois, liefs of warms doen voor wie getroffen is of is geweest door corona. De leerkrachten en leerlingen gaan bijvoorbeeld tekeningen maken en brieven schrijven. Ze gaan ook filmpjes maken voor de rusthuizen in de buurt. De leerkrachten willen zo ook gevoelens en problemen rond corona bij de kinderen zelf beter bespreekbaar maken. 

"We horen vaak verhalen van kinderen dat hun ouders of grootouders problemen hebben door corona," vertelt Juf Kathleen Jeunen, "of we zien kinderen die het moeilijk hebben omdat ze geen contact meer hebben met vriendjes. Het leeft heel erg. Ook hier in school. De speeltijden zijn bijvoorbeeld apart waardoor de kinderen hun vriendjes van andere klassen niet meer zien. We gaan daar volgende week intensief rond werken, rond de gevoelens en problemen van de kinderen."

(lees verder onder de foto)

© Radio 2

"Ik zie mijn kleine neefje Jonas niet meer en dat vind ik heel jammer", vertelt een meisje. "Doordat we aparte speeltijden hebben, kan ik hem niet meer zien en dat is spijtig want ik mis hem."

"Ik ga altijd naar de opvang," zegt een jongen, "en daar ben ik in de buurt geweest van een jongen die corona had. Toen moest ik zelf ook een coronatest laten doen en dat vond ik helemaal niet leuk."

 

© Radio 2

Meest gelezen