© Radio 2

Beringen start met 5 digipunten: “Sommige mensen weten niet hoe hun gsm werkt”

De stad Beringen wil dat zoveel mogelijk inwoners mee zijn met de digitalisering en start daarom met vijf digipunten. Dat zijn plaatsen waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over hun gsm of hun computer. Eentje komt in de centrale bibliotheek in Beringen, de andere komen in ontmoetingscentra in Paal, Koersel, Beringen-Mijn en Beverlo. 

Iedereen zal in de verschillende digipunten terecht kunnen met alle vragen over het gebruik van laptops, smartphones en andere digitale toestellen en toepassingen. Burgemeester Thomas Vints (CD&V): “Die noden kunnen heel divers zijn. Dat kan bijvoorbeeld een gsm zijn waar iemand een toepassing niet op geïnstalleerd krijgt of niet weet hoe daarmee moet gewerkt worden. Of als iemand een aantal documenten voor zich krijgt en niet weet hoe die daarmee aan de slag moet gaan.”

Vrijwilligers

Voor het stadsbestuur is het belangrijk dat alle inwoners overweg kunnen met een gsm en een computer. “Voor al die vragen willen we met vrijwilligers kijken hoe we daar een antwoord op kunnen bieden”, voegt de burgemeester eraan toe. Er is ook een mobiel digipunt ondergebracht in de buurtbar, dat is een oude caravan die al een tijdje de wijken in Beringen aandoet. 

© Radio 2

Meest gelezen