Gemeente Borsbeek

Borsbeek spoort inwoners aan om met de fiets vaccin te halen en bezorgt hen kaart met veilige route

De gemeente Borsbeek gaat zijn inwoners een fietskaart bezorgen met veilige routes naar het vaccinatiecentrum Spoor Oost in Borgerhout. Op die manier willen het gemeentebestuur zoveel mogelijk mensen stimuleren om op een gezonde en ontspannende manier hun vaccin te gaan halen.  

In het vaccinatiecentrum Spoor Oost in Borgerhout worden niet alleen Antwerpenaren gevaccineerd, maar ook inwoners van Stabroek, Schoten, Wommelgem en Borsbeek. Die laatste gemeente wil zijn inwoners stimuleren om de fiets te nemen en bezorgt daarom iedereen een fietskaart met veilige routes.

Geocaches

Het is een initiatief van de partij Iedereen Borsbeek, de partij van de burgemeester. De routes bevatten ook wat extra's zegt gemeenteraadslid Geert Van de Laar: "Er is een toeristische insteek. Zo gaat de route langs een aantal geocaches. Het is dus een zoektocht, waarbij je een schat zoekt. We dachten dat dat wel leuk zou zijn."

Borsbekenaren zullen een kaartje in de bus krijgen met een QR-code. Met een smartphone of tablet kan je dan naar een website surfen, waar je de routes kan downloaden. Daarnaast wordt er ook informatie gegeven over het openbaar vervoer, voor wie niet met de fiets of de auto kan of wil. 

Gemeente Borsbeek

Meest gelezen