Brussels Gewest creëert extra fietsparkings in ondergrondse parkeergarages

Het Brussels Gewest gaat extra fietsparkings inrichten in ondergrondse parkeergarages. Dat moet meer mensen toelaten om hun fiets veilig te stallen. En dat is nodig, want het aantal fietsers in Brussel is in 2020 toegenomen met 65 procent. 

Steeds meer mensen verplaatsen zich in de hoofdstad met de fiets. Maar die fiets na je rit veilig stallen, da's vaak nog een probleem. Voor de mensen die thuis geen plaats hebben, heeft het Brussels Gewest al her en der fietsboxen geplaatst. Maar er zijn er niet genoeg. Naar schatting 8.000 fietsers zijn nog op zoek naar een veilige stalling. 

Brussels minister van mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) reikt nu een oplossing aan. "Het Brusselse parkeeragentschap B-Park gaat nu in bestaande autogarages ruimte vrijmaken voor fietsparkings. We hebben ook een programma lopen waarbij bedrijven, gemeenten of privé-eigenaars via B-Park ongebruikte ruimte kunnen aanbieden als fietsparking", aldus de minister.  

"We hebben nu de eerste stalling in een ondergrondse parking geopend; er volgen er op korte termijn nog een tiental andere. In totaal creëren we zo 220 nieuwe, veilige stallingen voor fietsen. En dat is nog maar het begin", zegt de minister. 

Beluister hieronder het gesprek met minister Elke Van den Brandt in Start je Dag op radio 2 Vlaams-Brabant.

Meest gelezen