Getty Images

De Anonieme Alcoholisten (AA) mogen weer samenkomen in Halle: "Sommige leden dreigden te hervallen"

In Halle is er op vraag van de oppositiepartij N-VA een oplossing voor de Anonieme Alcoholisten (AA). Het zaaltje waar ze samenkwamen, was te klein volgens de veiligheidscel van Halle. Daarom had de burgemeester hun bijeenkomsten verboden.

De plaatselijke afdeling van de Anonieme Alcoholisten in Halle mag opnieuw samenkomen. Dat heeft burgemeester Marc Snoeck beslist. Die samenkomsten waren verboden omdat hun lokaal te klein was om veilig te vergaderen. Maar heel wat leden misten de steun aan elkaar en dreigden ook te hervallen, zegt gemeenteraadslid Benjamin Swalens van de N-VA, die het probleem aankaartte op de gemeenteraad.

Probleem is ook dat de AA-groep geen wandeling in Hallerbos kan houden of buiten kan samenkomen, dan vervalt hun anonimiteit al snel.

Benjamin Swalens, N-VA gemeenteraadslid Halle

Swalens kreeg telefoon van een AA-lid: "Sommige leden dreigden te hervallen. Zo'n AA-zelfhulpgroep werkt echt door samenkomsten en elkaar motiveren. Buiten vergaderen is als anonieme zelfhulpgroep geen optie, dan vervalt de anonimiteit. Mijn vraag kreeg gehoor bij de burgemeester, hij heeft begrip en laat het nu weer toe mits bepaald voorwaarden. De ruimte moet groot genoeg zijn, er moet ventilatie zijn en de deelnemers moeten een mondmasker dragen. Dit is een hele opluchting voor de AA-leden van Halle in hun strijd tegen hun alcoholverslaving."

Meest gelezen