Radio 2

Eeklo komt met zomerplan voor horeca en handelaars: "Grotere terrassen en meer parkeerplaatsen"

De stad Eeklo heeft een plan klaar om het voor de horeca en de handelaars aangenaam te maken tijdens de zomer. Er worden meer parkeerplaatsen vrijgemaakt rond de kerk, maar ook bezoekers worden betrokken in de plannen. "Er zal ook plaats zijn voor activiteiten en beleving op de markt", zegt schepen van Lokale Economie, Christophe De Waele (Open VLD).

De stad Eeklo heeft een plan voorbereid dat voor perspectief moet zorgen bij de lokale horeca en handelaars. Zo komen er extra parkeerplaatsen bij in het centrum, terwijl de markt grotendeels parkeervrij wordt gemaakt. Het zal bijvoorbeeld mogelijk zijn om voor korte tijd te parkeren rond de kerk. "Zo blijven de handelaars en de horeca gemakkelijk bereikbaar", vertelt schepen van Lokale Economie, Christophe De Waele (Open VLD).

Activiteiten voor bezoekers

Er is ook aandacht voor bezoekers, want de markt wordt maar gedeeltelijk parkeervrij gemaakt. Daardoor is er plaats om er verschillende zomerse activiteiten te organiseren. "Er is besloten om de wekelijkse markt blijvend een plaats te geven", zegt De Waele. "Vandaar dat we altijd activiteiten zullen organiseren die zich zullen doorgaan van vrijdag tot en met woensdag."

Het aanbod van evenementen dat kan georganiseerd worden is heel uiteenlopend. "We denken aan allerhande activiteiten die mensen op de been brengen en zorgen voor beleving. Dat kan gaan van tentoonstellingen, tot een doolhof voor de kinderen enzovoort", klinkt het. Het zomerplan van Eeklo start op 8 mei en loopt tot 3 oktober.

kasto80

Meest gelezen