Foto: Koen De Jaegher

Hartverwarmend tafereel: familie bosuilen lokt natuurliefhebbers naar park Baron Casier in Waregem

Aan de achterkant van het park Baron Casier, in het centrum van Waregem, kan je een familie bosuilen zien: een ouderpaar en 3 jongen. Het nieuws werd gedeeld op een website voor vogelspotters. Sindsdien komen er elke dag natuurliefhebbers en amateurfotografen foto's nemen van het gezin. 

Waregem heeft er tijdelijk een bescheiden attractie bij: een familie bosuilen die een nest heeft in één van de bomen achteraan het park Baron Casier. Uilen die in onze regio een nest bouwen, worden minder uitzonderlijk. Alleen zijn deze dieren in Waregem zeer goed te zien doordat er nog niet zoveel bladeren aan de boom hangen. De jonge uiltjes komen ook al eens vaker overdag buiten, want eigenlijk zijn uilen nachtdieren. 

De meeste natuurliefhebbers en amateurfotografen staan er 's ochtends vroeg om de uilen te zien. Het is voorlopig nog geen overrompeling. Het prachtig gezinsportret hierboven en de foto onderaan komen van Waregemnaar Koen De Jaegher. 

Foto: Koen De Jaegher

Meest gelezen