Heel België rond met de fiets: "Dit is voor iedereen die vecht tegen kanker"

Twee fietsers uit Reet maken een tocht langs de Belgische landsgrens ten voordele van Kom op tegen Kanker. Vorige week zaterdag zijn ze gepakt en gezakt vertrokken voor een tocht van zo'n 1437 kilometer, en ze hopen over twee dagen opnieuw aan te komen in Antwerpen. "De grootste uitdaging is om voedsel te vinden onderweg, nu de terrassen gesloten zijn", vertelt William Devondel op Radio 2 Antwerpen.

"We doen dit niet voor ons plezier", vertelt William Devondel in "Start je Dag". "Ieder jaar organiseren wij als c-bikers of chemo-bikers allerlei acties voor Kom op tegen Kanker. We rijden ook elk jaar mee met de 1000 km die georganiseerd wordt, maar dit jaar door corona is dat wat moeilijker." Samen met zijn vriend Anton de Haan fietsen ze een hele week langs de landsgrenzen, eerst naar Limburg, via Eupen naar Bouillon.  Aan de Lac de l'Eau d'Heure is het genieten van het mooie uitzicht, en de motivatie zit goed. "We zitten niet in de situatie om te klagen. Kankerpatiënten hebben het veel zwaarder dan ons en dat geeft mentale steun", zegt William.

Terrassen gesloten

Zo'n tocht vergt voorbereiding, legt hij uit: "Ik heb wel wat moeten trainen, voor Anton was dat niet nodig, hij is een natuurtalent. Het is ook een uitdaging om de juiste kledij mee te nemen, want 's morgens vroeg is het nog heel koud, in de namiddag moet je dan weer je jasje uitdoen. Dat is tijdverlies want we staan op een strak schema voor aankomst. Maar de grootste uitdaging voor ons beiden is om voedsel te vinden onderweg.  Doordat de terrassen gesloten zijn, moeten we zo veel mogelijk zelf meesleuren."

Als ze de tocht uitrijden, wacht er heel wat sponsorgeld voor Kom op tegen Kanker. 

Meest gelezen