Afbeelding van Stad Geraardsbergen

Geraardsbergen bouwt "amfitheater" voor evenementen: "Het wordt een arena voor maximum 350 personen"  

De stad Geraardsbergen bouwt een amfitheater om er zomerevenementen te laten doorgaan. Het is een manier om de inwoners deze zomer coronaveilig iets cultureels te laten beleven. “Optredens en comedyshows kunnen perfect buiten doorgaan”, zegt Wouter Duhau van de dienst evenementen.

Geraardsbergen gaat deze zomer de Romeinse toer op, de stad bouwt een tijdelijk amfitheater waar evenementen kunnen plaats vinden. De constructie moet functioneren als een soort van openluchtamfitheater. “Dat gaat een arena zijn, zoals er in de tijd van de Romeinen veel waren, met een diameter van 33 meter en 4 afzonderlijke tribunes. Er is een maximumcapaciteit van 350 personen, en het podium zal overdekt zijn”, vertelt Wouter Duhau van de dienst evenementen. 

Alternatief voor Muziek in ‘t park

Cultuurcentrum De Abdij biedt er aan aantal voorstellingen aan die normaal binnen zouden doorgaan. “Die kunnen ze nu wel buiten laten plaatsvinden”, zegt Duhau. “Hetzelfde geldt voor een comedyshow. Ook het jaarlijkse festival Muziek in ‘t Park, dat normaal dus in het Abdijpark doorgaat, kan nu wel doorgaan in deze zomerarena.”

“Alles is uiteraard nog onder voorbehoud. We hopen natuurlijk dat de cijfers van op intensieve zorgen eerst beter worden”, verduidelijkt Duhau. Het amfitheater moet er komen op de ligweide van Den Bleek, waar het zwembad vroeger was, en zal er staan van 18 juni tot 1 augustus. Daarvoor heeft de stad 50.000 euro opzij gezet.

kasto80

Meest gelezen