Radio 2

Kaders met foto’s van speeltuigen duiken op in Ronse: "Er is nood aan meer speeltuinen"

In Ronse heeft oppositiepartij Groen verschillende kaders gezet met daarin foto’s van speeltuigen. Ze willen zo het gebrek aan openbare speeltuinen aanklagen. "We experimenteren momenteel al met speltoestellen in verschillende wijken", verdedigt schepen van Jeugd, Aaron Demeulemeester (N-VA), zich.

In Ronse zijn op enkele groene plekken in de stad kaders opgedoken met daarin foto's van speeltuigen. Het blijkt om een actie te gaan van oppositiepartij Groen die zo het gebrek aan openbare speeltuinen wil aanklagen. "Ronse heeft een zeer jonge bevolking en telt maar 4 openbare speeltuinen. Ter vergelijking: in Ronse is een vierde minderjarig, terwijl dat in Vlaanderen gemiddeld een vijfde is", zegt Lech Schelfhout, gemeenteraadslid voor Groen in Ronse.

Verschillende experimenten

De stad erkent het probleem en wil er ook werk van maken. "We experimenteren momenteel al in verschillende wijken met spelinfrastructuren. Daarbij kijken we op welk enthousiasme en welke vragen die stuiten bij de kinderen in de buurt", zegt schepen van Jeugd, Aaron Demeulemeester (N-VA).

Voor het project werden spel- en sportmaterialen aangekocht die naar verschillende wijken worden gebracht. Wat succesvol is, kan dan een permanente plaats krijgen, zegt Demeulemeester. "Daarmee testen we eigenlijk of de toestellen de juiste zijn voor de plek waar we ze gebracht hebben."

kasto80

Meest gelezen