Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Poging om lijk te verbranden na een moord heeft verwoestende "Markley"-bosbrand veroorzaakt, zegt politie van Californië

In Californië is een man gearresteerd op verdenking van het stichten van een bosbrand waarbij twee mensen zijn omgekomen. De "Markley"-brand maakte deel uit van de grote bosbranden die vorig jaar in de Amerikaanse staat woedden. Onderzoek van lokale politiediensten en de Californische brandweer wijst nu uit dat het vuur is ontstaan uit een brand om een lijk na een moord te verbergen.

De 32-jarige Priscilla Castro verdween nadat ze op 16 augustus op date was gegaan met Victor Serriteno. Op 17 augustus, een dag na de onrustwekkende verdwijning, ontstond de grote Markley-bosbrand nabij het Berryessa-stuwmeer. Later op 2 september vond de politie op diezelfde plek het lichaam van Castro. Serriteno zou haar hebben vermoord en haar lijk hebben willen verbranden. De politie linkt nu Serriteno's actie om zich van het lijk te ontdoen aan het ontstaan van de Markley-brand.

Bekijk hieronder een reportage uit "Terzake" van 10 september 2020 over de Californische bosbranden (de tekst gaat verder onder de video):

Videospeler inladen...

De Markley-brand, die dus ontstond nadat Serriteno het lijk van Castro in brand had gestoken, verspreidde zich snel over de regio en kostte het leven aan twee inwoners die niet op tijd aan de vlammen konden ontsnappen. De 82-jarige Douglas Mai en de 64-jarige Leon Bone werden dood teruggevonden in hun huis. Castro's familie reageerde emotioneel toen ze vernam dat nog eens twee mensen stierven door Serriteno's toedoen: "We herbeleven de nachtmerrie."

Vele burgers moesten bovendien worden geëvacueerd en verloren hun woonst en bezittingen in het vuur. Het vuur dat nu dus aangestoken blijkt te zijn met een bepaalde reden. 

Na acht maanden uitgebreid onderzoek geloven we dat Serriteno de Markley-brand opzettelijk stichtte om zijn misdaad te verbergen

Solano County Sheriff's Department

Serriteno, die sinds september vorig jaar in hechtenis zit voor de moord op Priscilla Castro, staat nu dus ook terecht voor brandstichting en de (indirecte) moord op Mai en Bone. De Amerikaan zal morgen voor het gerecht verschijnen.

Bekijk hieronder de persconferentie door de politiedienst van Solano County:

Meest gelezen