Burgemeester roept op: "Kom in eigen bubbel op bedevaart naar Scherpenheuvel" 

Burgemeester Manu Claes (CD&V) van Scherpenheuvel-Zichem doet een oproep om niet in grote groepen op bedevaart te komen naar Scherpenheuvel. Iedereen is welkom, zegt hij, maar liefst in je eigen bubbel.

De maand mei is door de bedevaart traditioneel een drukke periode in Scherpenheuvel. Maar ondanks de recente versoepelingen blijven er wel nog veel beperkingen van kracht als gevolg van de coronacrisis. Zo blijft in grote groepen op bedevaart komen uit den boze. 

Sinds maandag mag je weer buiten samenkomen met tien mensen, maar ook dat aantal vindt burgemeester Manu Claes te veel: "We roepen op om in je eigen bubbel te komen. Dat moet voorkomen dat er teveel drukte zou ontstaan in het centrum van Scherpenheuvel of in de basiliek. Want naast bedevaarders doen ook veel wandelaars en fietsers ons centrum aan. We willen vermijden dat grote groepen naar Scherpenheuvel komen, en tien mensen is toch al een grote groep. Iedereen is dus welkom, maar liefst in de eigen bubbel."

"Je kan de basiliek bezoeken, maar er zijn geen fysieke misvieringen. Er is wel een livestream van het dagelijkse rozenkransgebed beschikbaar op Eclipstv."  De befaamde kraampjes aan de basiliek zijn al een tijdje open.  "Ook daar gelden er coronaregels: zo moet je een mondmasker dragen en is er een vast parcours aangeduid, zodat de mensen niet door elkaar heen lopen", zegt de burgemeester nog.

Meest gelezen