Pas gerenoveerd wegdek van "brokkelviaduct" in Gentbrugge is al meteen aan herstelling toe

Het pas gerenoveerd wegdek van het viaduct van de E17 in Gentbrugge is nu al beschadigd, waardoor herstellingswerken nodig zijn. Vervelend nieuws voor de buurtbewoners. Van 8 tot en met 10 mei zullen ze in het weekend en vooral 's nachts moeten afrekenen met opnieuw extra geluidshinder. 

Sinds kort is het viaduct in de richting van Kortrijk volledig vernieuwd. Toch heerst bij de buurtbewoners vandaag geen hoerastemming.  In een  brief die vandaag in de bus viel, meldt het Agentschap Wegen & Verkeer dat er binnenkort bijkomende renovatiewerken moeten uitgevoerd worden. Niet aan de rijbaan in de richting van Antwerpen, waar nog volop aan gewerkt wordt maar wel in de richting van Kortrijk. De richting die nog maar pas is hersteld. "De bijkomende werken zijn nodig omdat het vernieuwde wegdek ter hoogte van een aantal voegen al schade vertoont", zo staat in de brief te lezen. "We onderzoeken wat de oorzaak van de schade is, maar voor de veiligheid willen we ook al de nodige herstellingen doen."

Aangezien er geslepen zal moeten worden in het wegdek, zal dat gepaard gaat met geluidshinder. Jammer genoeg gaat werken zonder lawaai niet.

Agentschap Wegen & Verkeer

Excuses

Concreet betekent het dat er vanaf zaterdag 8 mei om 18 uur begonnen wordt met de herstellingswerken. Die duren tot maandagochtend 10 mei. Het verkeer zal dan over slechts een rijstrook in de richting van Kortrijk kunnen rijden. "Om de verkeershinder te beperken zal er dus enkel in het weekend en 's nachts gewerkt worden. Aangezien er geslepen zal moeten worden in het wegdek, zal dat gepaard gaat met geluidshinder. Jammer genoeg gaat werken zonder lawaai niet. Daarvoor willen we ons nu al verontschuldigen." De planning van de herstellingswerken is niet definitief. Dat zal afhangen van het weer. Zo mag het bijvoorbeeld niet regenen en moet het voldoende warm zijn.

Het viaduct in Gentbrugge is al jaren een zorgenkind, zoals blijkt uit deze reportage van "Het journaal" uit 2018:

Videospeler inladen...

Meest gelezen