Sandra en Benjamin uit Herne gaan te voet naar Rome

Sandra en Benjamin, een koppel uit Herne, zijn gisteren vertrokken voor een wandeltocht van bijna 2000 kilometer. Ze gaan helemaal te voet van Herne naar Rome, Italië. Het koppel onderneemt de tocht om na te denken over de toekomst. "Op persoonlijk vlak hebben we al een hele tocht achter de rug."

"We hebben al een hele tocht achter de rug op persoonlijk vlak", vertelt Sandra in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Acht jaar lang hebben we allerlei IVF- en eiceldonatiebehandelingen gehad, maar we hebben nog altijd geen kind en dat zal waarschijnlijk zo blijven. Met deze tocht willen we dat hoofdstuk afsluiten".

We hebben een speciaal traject achter de rug en kozen dus ook een speciale bestemming.

Benjamin

"Op één dag wandelen we ongeveer 20 kilometer", legt Sandra's echtgenoot Benjamin uit. "We zijn gisterenochtend vertrokken in Herne en hebben gewandeld tot in Quenast, bij Rebecq. Vandaag vertrekken we naar Ittre, een kortere afstand. Maar dat mag ook eens, zeker in het begin, dan kunnen onze schouders en rug wennen aan de rugzakken."

"Over een drietal maanden komen we dan aan in Rome", aldus Benjamin. "We hebben een speciaal traject achter de rug en kozen dus ook een speciale bestemming. Bovendien is Rome ook een bedevaartsoord." Slapen doet het koppel in een tent. "Alleen voor de eerste zes nachten hebben we een slaapplek gezocht. Voor de rest zien we wel waar we onze tent kunnen opzetten", zegt Sandra.

Alles laten bezinken

Nu het koppel er even uit is, nemen Sandra en Benjamin ook de tijd om alles op een rijtje zetten om nadien hun leven een nieuw doel te kunnen geven. Sandra: "Willen we nog een kind? Gaan we dan voor adoptie of voor pleegouderschap? Of blijven met ons twee en gaan we verre reizen maken? We moeten veel bespreken en nadenken en dat is het makkelijkst als je weg bent van de dagdagelijkse drukte."

Meest gelezen