Nog onduidelijkheid over voltijds contactonderwijs in Noord-Limburg: "Pandemie gaat hier op en neer" 

In Noord-Limburg is het nog niet duidelijk of ook daar de leerlingen van de tweede en derde graad van het secundair onderwijs opnieuw voltijds naar school kunnen vanaf 10 mei. De regio kampt opnieuw met hoge coronacijfers en de scholen kregen nog maar pas te horen dat ze strikte maatregelen moeten nemen en dat open dagen bijvoorbeeld niet kunnen. 

De Noord-Limburgse scholen gaan nu met de gemeentebesturen en de gezondheidsexperts na of meer les op school wel veilig kan. Directeur Bart Kerkhofs van de WICO-scholengroep: "Het is heel moeilijk in te schatten, want de pandemie gaat hier wat op en neer." 

Kerhofs hoopt natuurlijk dat het kan. "Het zou goed zijn dat de leerlingen voor het einde van het schooljaar nog de kans krijgen om elkaar nog eens te zien en om op een normale manier les te volgen." 

Gezinnen

Burgemeester Frank Smeets (CD&V) van Pelt wil snel duidelijkheid voor de leerlingen van de secundaire scholen in Noord-Limburg. Uit onderzoek blijkt intussen dat het vooral jonge kinderen zijn die besmet worden met het virus, zegt Smeets. "We horen van de contacttracers dat het vooral in de gezinnen zit en dat die Engelse variant heel besmettelijk is, ook voor kleine kinderen."

"In Pelt zijn het nu vooral kinderen die besmet zijn", gaat Smeets verder. "Maar ze zouden die besmettingen dus vooral binnen het gezin oplopen en dan meebrengen naar school. Dus daar moeten we goed voor opletten."

Meest gelezen