1 op de 7 voetbalvelden in West-Vlaanderen is in kunstgras: "Er komen er meer en meer bij"

West-Vlaanderen telt ondertussen al 80 voetbalvelden in kunstgras. 20 daarvan zijn aangelegd het voorbije jaar en er is een sterk vermoeden dat er in de toekomst nog veel zullen bij komen. De velden vragen minder onderhoud, het hele jaar door bespeelbaar en blijken ook leuk om op te spelen. Jammer genoeg zijn ze wel ook duur. 

Van de ruim 500 voetbalvelden in West-Vlaanderen zijn er al 80 in kunstgras. Dat is ongeveer 1 op de 7. En dat aandeel zou wel eens snel kunnen groeien. 20 van de 80 veldjes werden het afgelopen jaar aangelegd en er is veel interesse. Nand De Klerck van Voetbal Vlaanderen is niet verwonderd: "Je hebt minder mensen nodig om zo'n veld in kunstgras te onderhouden en het is ook leuker om op te spelen dan op een terrein waarop de bal altijd stuitert en hobbelt", zegt hij. "In tegenstelling tot een veld met natuurgras, dat terug ingezaaid moet worden, kan je er ook bijna het hele jaar door op voetballen."

Het is leuker spelen dan op een terrein waarop de bal altijd stuitert en hobbelt

Nand De Klerck, Voetbal Vlaanderen

Het grote nadeel is wel dat zo'n kunstgrasveld een enorme investering is, die de meeste clubs alleen niet kunnen betalen. Daarom hoopt Voetbal Vlaanderen dat de gemeenten, maar ook de provincie bijvoorbeeld of Vlaamse overheid financieel kunnen bijspringen. 

Meest gelezen