TikTok haalt "pikant" filmpje van "Thuis" offline: "Heel bizar, zeker als je ziet wat er allemaal op TikTok staat"

TikTok is niet opgezet met een "pikante" compilatie die de makers van "Thuis" hebben gepost. Het socialemediaplatform heeft het filmpje dan ook offline gehaald, tot grote verbazing van "Thuis"-producer Hans Roggen. "Het zijn maar beelden van "Thuis" hé. Zo pikant zijn die niet."

Om een jong publiek aan te trekken, hebben de makers van de "Eén"-reeks "Thuis" extra ingezet op hun socialemediaprofielen. "We vinden het belangrijk dat “Thuis” van en voor iedereen is, zowel jong als oud", zei producer Hans Roggen eerder. "Dat is altijd zo geweest, al hebben we de voorbije jaren wel actief gewerkt aan het digitale verhaal rond “Thuis”."

En dat loont. Vorige week haalde het programma nog 100.000 volgers op het socialemediaplatform Instagram. Daarop posten de makers geregeld foto's en filmpjes achter de schermen. Gisteren deelden ze een ludieke compilatie van "pikantere" uitgezonden scènes. Ondertussen hebben al meer dan 4.000 Instagramgebruikers het filmpje leuk gevonden.

Bekijk hier de compilatie op Instagram (en lees verder onder de video):

Omdat de video zo in de smaak viel bij het publiek,  werd de video ook gedeeld op het TikTok-account van "Eén", maar daar werd het snel verwijderd. Tot grote verbazing van "Thuis"-producer Hans Roggen. "Ik vind dit heel bizar", zegt Roggen. "Zeker als je ziet wat er nog allemaal op TikTok staat."

"Ik ga ervan uit dat er mensen bij TikTok werken die beoordelen welke content al dan niet gepast is op hun platform", zegt Roggen. "En ik denk dat de persoon van dienst een fout heeft gemaakt. Misschien na een werkdag van tien uur. Normaal zijn de richtlijnen van Instagram strenger, maar daar staat het filmpje wel nog gewoon op. Het zijn maar beelden van "Thuis hè. Zo pikant zijn die natuurlijk niet."

Toch zijn de makers van "Thuis" niet van plan het filmpje opnieuw te posten. "We willen vermijden dat het account van "Eén" geblokkeerd en geband wordt", besluit Roggen.

Wat is TikTok? In deze video leggen we het je in 1 minuut uit:

Videospeler inladen...

Meest gelezen