Weduwe Toots Thielemans: "Blij dat hij deze coronatijd niet moet meemaken"

Jazzmuzikant Toots Thielemans zou vandaag 99 zijn geworden. Toots is wereldberoemd geworden met z'n mondharmonica. Hij stond op podia met de grootsten der aarde en zijn muziek is vereeuwigd in films en series. Zelf benadrukte hij vaak zijn eenvoudige afkomst: "een ketje uit de Marollen met een mondmuziekje." Muziek maken en optreden was zijn leven. Volgens zijn weduwe Huguette zou hij deze coronatijd zonder concerten vreselijk hebben gevonden. Volgend jaar wordt zijn 100ste verjaardag gevierd in Brussel.

Vandaag zou Toots Thielemans 99 jaar oud geworden zijn. De Brusselaar die wereldberoemd werd met zijn mondharmonica. Volgend jaar 2022, het jaar dat Toots 100 zou zijn geworden, wordt een echt Tootsjaar in Brussel.  Met een tentoonstelling, The sound of a Belgian Legend en een concert in de Bozar. 

Droevig en vrolijk

Toots' weduwe Huguette is blij dat we haar bellen over Toots: "Ik ben blij om de herinneringen, maar ook droevig. Als je meer dan 40 jaar met iemand samenleeft, dan mis je die natuurlijk. Muziek was zijn leven. Ik ben eigenlijk blij dat hij deze coronatijd niet meemaakt: geen concerten, optredens en mensen die samen naar muziek luisteren, dat zou Toots niet overleven. Ik ben zelf ook niet gespaard door Corona. Maar ik ben terug beter en hoop in topvorm te zijn voor het Tootsjaar volgend jaar in Brussel. Mensen mogen niet vergeten wie hij was en hoe zijn muziek klonk en klinkt over de hele wereld."

Ik ben zelf niet gespaard door Corona en ben nog maar pas weer 'op de voetjes'

Huguette, weduwe Toots Thielemans

Luister hier naar het gesprek van Sonny Vanderheyden met Huguette in de middag op Radio2 in Vlaams-Brabant en Brussel.

Meest gelezen