Radio 2

19-jarige bekent moord in Tielt, hij kende slachtoffer niet, familie: "Zinloos geweld, verschrikkelijk"

In het onderzoek naar de moord op een 32-jarige man in Tielt, bijna twee maanden geleden, heeft de verdachte bekend dat hij de moord gepleegd heeft. Hij kende het slachtoffer niet. "Om te vernemen dat dit puur zinloos geweld is, voor het verwerkingsproces is dat verschrikkelijk", zegt de advocaat van de familie. 

Bijna twee maanden geleden werd Leander Quintyn, een 32-jarige man, in het centrum van Tielt neergestoken. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar hij bezweek iets later aan zijn verwondingen. 

Maar wie Leander had neergestoken en waarom, daar kon de politie geen antwoord op geven. Er werd een oproep verspreid om camerabeelden en getuigen te vinden, er werden zelfs even drie mensen opgepakt (maar even snel weer vrijgelaten). Maar de politie tastte in het duister. Tot nu, want begin deze week werd een 19-jarige man uit Tielt opgepakt. Na de steekpartij zou de verdachte aan zijn broer verteld hebben wat er gebeurd was, die zou het op zijn beurt aan gamevrienden verteld hebben en zo kon de politie de man op het spoor komen. 

Bekijk hier het verslag van het "Laat journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Een link tussen de twee lijkt er voorlopig niet. En dat is een harde klap voor de familie. "De feiten dateren al van begin maart, dus ze hadden verschillende scenario's voor ogen, logische verklaringen zoals roofmoord. Om nu te moeten vernemen dat het om puur zinloos geweld gaat, dat is verschrikkelijk voor het verwerkingsproces", zegt hun advocaat Jelle Dejaegher. 

Videospeler inladen...

Ze blijven dan ook achter met veel vragen, klinkt het. "We hebben inzage gevraagd in het strafdossier, in de hoop om nog iets van antwoorden te vinden waarom die jongeman dat gedaan heeft." Ze zijn wel dankbaar dat de politie nu een verdachte gevonden heeft. 

We hebben inzage gevraagd in het strafdossier, in de hoop om nog iets van antwoorden te vinden waarom die jongeman dat gedaan heeft

Jelle Dejaegher - advocaat familie

Volgens zijn familie was Leander een erg vriendelijke en goedlachse man, met een hart voor reizen, natuur en skaten. "Hij stond altijd voor iedereen klaar en had altijd een glimlach en een goede dag voor mensen die hij tegenkwam. Hij zal voor eeuwig onze grote, kleine broer zijn", klinkt het.

Slachtoffer Leander Quintyn
Copyright © Nick Spriet

De verdachte komt morgen voor de raadkamer in Brugge, die zal beslissen of hij langer in de cel moet blijven. 

Meest gelezen