Wegen en Verkeer

Vernieuwde Turnhoutsebaan in Diest opnieuw open voor het verkeer

In Diest gaat de vernieuwde Turnhoutsebaan (N 127) op 30 april opnieuw open voor het verkeer. De weg is tussen het kruispunt met de Citadellaan en de gemeentegrens met Okselaar helemaal in een nieuw kleedje gestoken. Een vernieuwd wegdek en veilige fietspaden moeten voor meer comfort en veiligheid zorgen.

De N 127 is een cruciale verbinding tussen Diest en Geel, zowel voor het auto- als voor het fietsverkeer.  Maar twee bijzonder scherpe bochten en een kruispunt met beperkte zichtbaarheid maakten er een gevaarlijke weg van. Een grondige vernieuwing drong zich op. De werkzaamheden, die in september 2019 waren begonnen, zijn nu klaar. 

Op het hele traject is het wegdek helemaal vernieuwd. De bocht van de 'Langenberg' werd minder scherp gemaakt. Over een afstand van 2,4 kilometer zijn langs beide kanten van de weg vrij liggende fietspaden aangelegd. Ook de bushaltes zijn vernieuwd en de stad Diest maakte van de gelegenheid gebruik om langs het traject een gescheiden riolering aan te leggen. 

Wegen en Verkeer

Het project, in opdracht van de Vlaamse overheid, heeft 8,8 miljoen euro gekost. De voorbije jaren heeft het Agentschap Wegen en Verkeer al andere belangrijke werkzaamheden uitgevoerd in Diest. Zo zijn delen van het wegdek op de ringweg vernieuwd en kreeg de Omer Vanaudenhovelaan aan beide kanten vrij liggende fiestpaden.

Meest gelezen