Slachtoffer Leander Quintyn

19-jarige man die moord in Tielt bekende, blijft langer in de cel: "Hij is mentaal gebroken en heeft oprecht spijt"

De 19-jarige man die begin deze week opgepakt werd voor de moord in Tielt, nu twee maanden geleden, moet langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. De tiener bekende de moord, maar hij kende het slachtoffer niet. Over het motief wil zijn advocaat voorlopig niets kwijt: "Hij heeft oprecht spijt".

"Mijn cliënt heeft gisteren verklaringen afgelegd en bekentenissen gedaan. Ik kan enkel zeggen dat hij het slachtoffer niet kende. Er was geen band", vertelt de advocaat van de 19-jarige verdachte na de raadkamer. 

Die besliste om de man, die eerder deze week opgepakt werd, aan te houden. Hij blijft dus minstens een maand langer in de cel. "Hij is mentaal gebroken, ik kan u zeggen dat hij oprecht spijt heeft. Hij wil zijn excuses uitdrukkelijk aanbieden aan de familie."

Er is nu een college van deskundigen aangesteld om de dader te onderzoeken. Over een maand moet hij opnieuw voor de raadkamer komen.

Bekijk de journaalreportage over de moord op Leander Quintyn: (lees eronder verder)

Videospeler inladen...

Waarover gaat deze zaak? Begin maart werd in het centrum van Tielt de 32-jarige Leander Quintyn neergestoken. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar hij bezweek aan zijn verwondingen. Wie hem neergestoken had en waarom, dat bleef onduidelijk. Tot nu.

De familie van het slachtoffer hoopt dat er nog een antwoord komt op de waarom-vraag: "Ze kunnen nog altijd niet geloven dat hun zoon, hun broer vermoord werd zonder enige reden. Het waarom is het allerbelangrijkste. Zolang zij dat hoofdstuk niet kunnen afronden, kan hun verwerkingsproces niet beginnen. Leander was heel graag gezien, hij was een goeddoener voor iedereen. En dan gewoon op zo'n stom moment, op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment, komt hij iemand tegen met de omgekeerde bedoelingen."

Ze kunnen nog altijd niet geloven dat hun zoon, hun broer vermoord werd zonder enige reden

Jelle Dejaegher - advocaat familie

Meest gelezen