Radio 2

2 kinderen alleen thuis in quarantaine wanneer brand uitbreekt in hun rijhuis in Roeselare

In Roeselare is een rijwoning tijdelijk onbewoonbaar nadat er een brand uitbrak in de keuken. De twee tienerkinderen van het gezin waren door een coronabesmetting alleen thuis in quarantaine en verwittigden de buren.

Rond 11 uur merkten de twee tienerkinderen van het Roemeens gezin heel wat rook op in de woning. Ze liepen naar buiten en belden aan bij een buurvrouw. Zij werkte door corona ook van thuis uit en verwittigde de brandweer. 

De brandweer van de zone Midwest snelde ter plaatse en kreeg de keukenbrand op het gelijksvloers snel onder controle. De keuken liep heel wat brandschade op. In de rest van de woning bleef het bij rook- en roetschade. Voorlopig is de woning niet bewoonbaar en zal het gezin een ander onderkomen moeten zoeken. Tijdens de bluswerken hebben buren de kinderen opgevangen, ze zijn ongedeerd. 

Meest gelezen