Videospeler inladen...

Kardinaal Van Roey Instituut in Vorselaar viert laatste 50 dagen van het schooljaar: "Ze hebben al te veel moeten missen"

De laatstejaarsstudenten van het Kardinaal Van Roey Instituut in Vorselaar krijgen dan toch hun Chrysostomos, ondanks het feit dat ze maar halftijds op school les krijgen. In plaats van 100 dagen vieren ze nu 50 dagen, verspreid over 2 weken met allerlei activiteiten. "Nu kunnen we het jaar toch in verbondenheid afsluiten" vertelt pedagogisch medewerker An Van den Bergh en leerling Nathalia op Radio 2 Antwerpen.

Het Kardinaal Van Roey Instituut in Vorselaar viert samen met andere middelbare scholen een 50-dagenviering. Een initiatief van Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Dit alternatief geeft de leerlingen toch een leuke afsluiter van hun middelbare carrière. "De laatstejaarsstudenten hebben al te veel moeten missen. Zo kunnen ze het jaar toch op een manier van verbondenheid afsluiten", vertelt pedagogisch medewerker An Van den Bergh in "Start Je Dag".

Bekijk hier ook de journaalreportage over de "laatste 50 dagen" vanuit het K. Van Roey Instituut in Vorselaar: 

Videospeler inladen...

Activiteiten

De school organiseerde de afgelopen twee weken allerlei activiteiten en spelletjes voor de leerlingen. "We maakten om ter snelst torens, deden bottle flips, namen muziekvideo's op en zoveel meer", zegt Nathalie die in haar laatste jaar verzorging zit. "Dit jaar was zwaar voor ons. Altijd mondmaskers dragen is voor niemand fijn, maar een goede klassfeer maakt veel goed".

De uitslagen van die spelletjes worden nu nageteld en deze namiddag is de prijsuitreiking. Die gaat door op een groot domein in Vorselaar zodat iedereen ver genoeg uit elkaar kan zitten.

Beluister hier het gesprek:

Radio 2

Meest gelezen