Pat Krimson, Buscemi en 58 andere dj's spelen marathonset in Zottegem: "We vragen aandacht voor de sector"

Bij Club Sotto's uit Zottegem gaan ze dit weekend een marathon dj-set brengen. Veel dj's hebben een groot inkomensverlies en dreigen ermee stoppen, daarom vragen ze met dit initiatief aandacht voor de sector. "Wij doen ons uiterste beste om een positief signaal te brengen", zegt dj Bart Debie.

Dj's hebben zich de voorbije maanden niet meer kunnen uitleven, maar Club Sotto’s in Zottegem wil mensen nu 48 uur lang laten dansen met een marathon dj-set. Om aandacht te vragen voor de sector willen ze ons twee dagen lang aan een stuk laten dansen, thuis in de eigen bubbel, en op dj-sets die gestreamd worden. "Als het een festival zou zijn, dan zouden we er inkom voor kunnen vragen. Maar wij geven het gratis weg aan iedereen die zich geroepen voelt om ernaar te kijken", legt dj Bart Debie uit. 

Financiële problemen

Bij de clubs is het 13 maanden geleden dat dj's nog voor een publiek hebben kunnen draaien. Veel dj's verliezen daardoor hun inkomen en denken zelfs aan stoppen. En er zijn ook geen vooruitzichten dat de clubs en dancings snel weer zullen open gaan.  "Er zijn verschillende mensen die al heel wat apparatuur hebben moeten verkopen om rekeningen te betalen die blijven komen. En dan kan je bijna niet anders dan je eigen materiaal of auto te gaan verkopen."

De dj-set set begint vanavond al om 18 uur. Er zullen in totaal 60 dj’s langskomen, onder wie Pat Krimson, Buscemi en een aantal andere sterren van Tomorrowland. Mensen die willen deelnemen aan het evenement, kunnen hier klikken voor de link naar de stream op Facebook. 

kasto80

Meest gelezen