Radio 2

Brandweer redt reetje uit slib in haven van Gent: "Binnenkort huppelt het weer vrij en blij rond"

De brandweerzone Centrum heeft er afgelopen week een wel heel bijzondere interventie op zitten. Zo moesten brandweerlieden een reetje redden dat tot aan zijn schouders vast zat in het slib in de haven van Gent. “Heel binnenkort huppelt het diertje gelukkig weer vrij en blij rond”, stelt de brandweer gerust.

De ree zat vast in het slib op een stortplaats aan het Rodehuizendok in de Gentse haven. Het dier kon letterlijk geen kant meer op en zakte steeds verder weg. Gelukkig kon de brandweer het dier uit zijn hachelijke situatie redden. De duikers en het gespecialiseerde dierenredteam haalden planken boven en geraakten met een zogenaamde 'rescue raft’ tot bij het weerloze dier. 

Terug in de natuur

Na wat geploeter trokken ze het reetje uit het slib en wikkelden ze het in een doek. Ze brachten het diertje over naar de faculteit Dierengeneeskunde in Merelbeke, waar enkele artsen het onderzochten en verzorgden. Daar volgde gelukkig goed nieuws: het reetje stelt het goed en kan snel weer vrijgelaten worden in de natuur. Dat bevestigt ook de brandweer: "Heel binnenkort huppelt het diertje weer vrij en blij rond.”

kasto80

Meest gelezen