Esme Bianco en Marilyn Manson hadden jarenlang een relatie.

Britse actrice dient klacht in tegen Marilyn Manson voor verkrachting

De Britse actrice Esmé Bianco, bekend door haar rol in de reeks"Game of Thrones", heeft een klacht ingediend tegen de Amerikaanse zanger Marilyn Manson. Ze beschuldigt hem van verkrachting, sadistisch seksueel misbruik en herhaaldelijk geweld. Ze is niet de eerste: enkele maanden geleden kwamen nog andere vrouwen met verhalen over misbruik door Marilyn Manson naar buiten.

Wie is Marilyn Manson?
Marilyn Manson is het pseudoniem van de Amerikaanse "shockrocker" Brian Hugh Warner (52). Toen hij begin jaren 90 een naam zocht, koos hij voor Marilyn Manson, de voornaam van actrice Marilyn Monroe en de achternaam van seriemoordenaar Charles Manson. Hij moest het vooral hebben van een afschrikwekkend imago en een choquerende show. In de jaren 90 scoorde Marilyn Manson met "The dope show", "The beautiful people" en later ook met "Tainted love".

Begin februari werd Marilyn Manson door meerdere vrouwen beschuldigd van onder meer intimidatie en verkrachting. De bekendste van hen was Evan Rachel Wood, te zien in onder meer de reeksen "Once and again", "True Blood" en "Westworld". Manson ontkende die beschuldigingen, noemde ze een verdraaiing van de waarheid en zei dat zijn "intieme relaties er altijd volledig met wederzijdse toestemming zijn geweest".

De Britse actrice Esmé Bianco was een van die vrouwen. Bij ons vooral bekend uit de reeks "Game of Thrones", waarin ze meespeelde tussen 2011 en 2013. Ze leerde Marilyn Manson in 2009 kennen, toen ze een rol speelde in een van zijn videoclips. Ze hadden later ook een tijdje een relatie.

Ze beschreef onder meer hoe ze in 2011 door Manson werd uitgenodigd om naar Los Angeles te komen onder het voorwendsel dat hij werk voor haar had. Ze zegt dat ze in de plaats daarvan het slachtoffer werd van seksueel geweld. Ze hield er niet alleen fysieke verwondingen, maar ook een post-traumatisch stress-syndroom aan over.

Esmé Bianco: "Andere slachtoffers kracht geven"

Na de reeks beschuldigingen in februari kondigde de politie van Los Angeles aan dat er een onderzoek was geopend na een aanklacht tegen de zanger. Ze maakte de identiteit van het slachtoffer niet bekend. Esmé Bianco is nu zelf naar buiten gekomen met het verhaal. Ze schrijft op Twitter dat ze hiermee andere slachtoffers wil helpen en wil voorkomen dat Manson andere levens zou verwoesten.

In de aanklacht staat te lezen dat de zanger Bianco geslagen en gegeseld  zou hebben en dat hij haar elektrische schokken toediende. "Warner heeft seksuele handelingen gepleegd met Bianco terwijl ze bewusteloos was of niet in staat was om toestemming te geven." De aanklacht maakt ook melding van "herhaaldelijke seksuele aanranding".

"Veel te lang bleef mijn misbruiker uit de wind, en dat werd mogelijk gemaakt door geld, roem en een industrie die een oogje dichtkneep. Ondanks de vele moedige vrouwen die zich hebben uitgesproken tegen Manson, blijven ontelbare overlevers stil. Sommige van hen zullen nooit gehoord worden. Mijn hoop is dat ik, door mijn stem te verheffen (...) andere slachtoffers de kracht kan geven om voor hen recht te laten geschieden."

De advocaat van Marilyn Manson, Howard King, heeft aan de entertainmentsite TMZ verklaard dat de beschuldigingen van Bianco "aantoonbaar vals" zijn. Hij beloofde ze "met klem aan te vechten in de rechtbank".

Meest gelezen