radio 2

Code oranje in Limburgse natuurgebieden: "Aangekondigde regen is niet gevallen"

Natuur en Bos (ANB) is in Limburg overgeschakeld naar code oranje. Want de natuur is erg droog en omdat ook de aangekondigde regen de afgelopen dagen niet gevallen is, is er een groter risico op natuurbranden. 

“We zijn het al een tijdje aan het bekijken”, vertelt Lise Hendrick van ANB. “We hebben vorige week de brand in Brecht gehad en deze week ook een kleine brand in Bosland. We hadden gehoopt dat er toch wat regen zou vallen, maar nu die niet gevallen is, hebben we beslist om naar code oranje te gaan.” 

De boswachters en de brandweer zijn extra alert. “We hebben voldoende boswachters op het terrein, ook tijdens het weekend en ook de brandweer is stand-by.”

Wandelaars blijven welkom, gaat Hendrick verder. “Maar we vragen hen om voorzichtig te zijn en de brandweer meteen te verwittigen als ze iets zien dat niet pluis is.” 

Meest gelezen