Aftonbladet/IBL

Vijf arrestaties in ontvoeringszaak bulldogs Lady Gaga, vrouw die honden terugbracht ook gelinkt aan de overval

Vijf mensen die ervan verdacht worden achter de ontvoering van Lady Gaga's honden te zitten, zijn deze week gearresteerd. Tijdens het incident schoten de daders de hondenuitlater neer en slaagden erin twee bulldogs te ontvoeren. Twee dagen erna werden de honden teruggebracht door een vrouw die nu ook betrokken blijkt te zijn in de "dognapping".

Ryan Fischer, de hondenuitlater van de Amerikaanse popster Lady Gaga, werd op 24 februari aangevallen toen hij op wandel ging met Asia, Koji en Gustav, de drie bulldogs van de zangeres. De aanvallers schoten Fischer vier keer in de borst in een poging om de honden te ontvoeren. Ze slaagden erin om Gustav en Koji te bemachtigen en lieten de zwaargewonde Fischer achter.

Het incident gebeurde nabij Sunset Boulevard, een belangrijke straat in Hollywood.
Invision

Lady Gaga reageerde emotioneel op het incident en beloofde 500.000 dollar uit te reiken aan degene die haar twee honden veilig zou terugbrengen. Een paar dagen na de aanval, meldde een vrouw zich met de twee honden bij de politie van Los Angeles. Of ze de beloning van Lady Gaga daadwerkelijk heeft gekregen, blijft onduidelijk.

Bekijk hieronder de beelden van lokaal nieuwsmedium ABC7. De tekst gaat verder onder de video:

5 arrestaties: bendeleden en vrouw die de hond terugbracht

Dinsdag werden vijf mensen gearresteerd die de politie via bewakingsbeelden aan de "dognapping"-zaak linkt. Opvallend is dat een van hen de vrouw is die de twee bulldogs zou hebben "gevonden" en terugbracht. Eerder verklaarde ze dat ze niet betrokken was bij de overval. 

Drie mannen tussen 18 en 27 jaar worden verdacht van diefstal en poging tot moord. De drie verdachten stonden al bij de politie bekend als leden van een bende. De vader van een van de mannen zou een relatie hebben met de vrouw die de honden terugbracht. Het koppel wordt nu medeplichtig geacht.

Volgens de onderzoekers van de zaak hadden de daders geen idee tot wie de honden behoorden. De actie was dus niet bewust gericht tegen Lady Gaga. Het motief zou eerder draaien rond de waarde van de Franse bulldogs die, in het geval van een zuivere stamboom, soms zou kunnen oplopen tot een paar duizenden euro's. 

Het opsporingsbericht waarin Lady Gaga 500.000 dollar beloofde aan de vinder van Koji en Gustav:

Meest gelezen