Dorpsplein van Waarschoot wordt één groot terras vanaf 8 mei: "We hopen op een fantastische zomer"

Het dorpsplein van Waarschoot, bij Lievegem, zal op 8 mei één groot terras van 1.600 vierkante meter worden. De horecazaken op het dorpsplein zijn blij dat er aan hen gedacht wordt. "Er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel", zegt cafébaas Michiel Claeys.

In Waarschoot, bij Lievegem, zullen mensen vanaf 8 mei niet veel moeite moeten doen om een plaatsje op een terras te vinden. Het dorpsplein wordt daar één groot terras van 1.600 vierkante meter. De drie horecazaken op het dorpsplein zullen dat gezamenlijk uitbaten. Michiel Claeys van café 't Durp is blij dat de gemeente daarvoor het licht op groen zet: "We zijn vooral blij dat we terug mensen gaan mogen bedienen."

Hopelijk ligt het einde van de tunnel nu echt achter ons 

Michiel Claeys van café 't Durp

Na 7 maanden zien de lokale horecazaken er eindelijk terug een licht aan het einde van de tunnel. "En dat is een tunnel waar het einde hopelijk echt achter ons ligt en waar de zon deze zomer fenomenaal mag schijnen", vertelt de cafébaas. "We duimen echt voor een fantastische zomer."

Coronaveilig

Het terras wordt georganiseerd volgens alle coronaregels: tafels ver uit elkaar, anderhalve meter afstand, en met bubbels van 4 personen. "Buiten op het dorpsplein zitten de mensen ook in een fantastisch kader. Iedereen uit Lievegem, maar ook daarbuiten, kan hier komen genieten", verzekert Claeys.

De horeca in Lievegem doen nog een extra inspanning om klanten weer naar hun zaak te lokken. Verschillende zaken werken bijvoorbeeld met spaarkaarten, zegt Claeys. "Als klanten 10 stempels hebben verzameld, van minimum twee verschillende soorten zaken, kunnen ze prijzen winnen zoals waardebonnen bij de lokale cafés of drankenleveranciers."

kasto80

Meest gelezen