Radio 2

Eerste burgercommissie komt samen in Brussel: "Hopelijk doen ze iets met onze aanbevelingen"

In Brussel is gisteravond de allereerste burgercommissie samengekomen. 45 gewone Brusselaars uit het hele gewest en 15 parlementsleden zullen samen vier weekends discussiëren over verschillende thema's. De bedoeling is om nadien aanbevelingen te geven over dingen die volgens de commissie beslist moeten worden in het Brusselse Gewest.

Eén van de thema's waar de commissie het over zal hebben is de uitrol van het 5G-netwerk, de opvolger en de snellere variant van het huidige internetnetwerk 4G. De 45 Brusselaars zijn uitgeloot uit 1.100 inwoners die zich hadden opgegeven. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om mee te doen: “Omdat het een burgerinitiatief is, en dat is belangrijk. Ik hoop dat ze deze keer rekening houden met de aanbevelingen die we doen”, zegt een deelneemster. Iemand anders noemt het dan weer een uitgestoken hand naar het publiek toe. “Ik leef in Brussel en ik weet graag wat er hier gebeurt”, zegt ze. Een andere deelneemster komt vooral om te luisteren en haar mening te geven. “Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak, ik kom vooral uit nieuwsgierigheid.” 

Meest gelezen