Gooikoorts

Folkfestival Gooikoorts puzzelt alternatief scenario bij elkaar voor deze zomer

Folkfestival Gooikoorts zal dit jaar in een verkleinde vorm plaatsvinden. "Het is een grote puzzel geworden. Zoals vele andere evenementen hebben we verschillende scenario's uitgewerkt, afhankelijk van het aantal bezoekers dat toegelaten is", zegt de organisatie. Het festival vindt plaats van 2 tot en met 4 juli, in Gooik, als het Overlegcomité hiervoor het licht op groen zet. 

Gooikoorts is meer dan een folkfestival met twee concerttenten. Het muziekfestival is ook bekend voor de twee markten waar traditionele instrumenten gebouwd worden en ambachtelijke producten worden verkocht. Daarnaast zijn er talrijke workshops en is er ook een aparte tent met animatie voor kinderen. 

Deze editie slechts één podium en geen randactiviteiten

Melanie Scheys, programmator Gooikoorts

"Zo bereiken we toch een 5.000 à 6.000 mensen, verspreid over de drie dagen, die van een twintigtal concerten kunnen genieten", zegt programmator Melanie Scheys. "Maar dat is in coronatijden natuurlijk veel te veel, dus hebben we nu beslist dat er slecht één podium en één bar komt. De randactiviteiten, zoals de markten en de talrijke workshops, worden noodgedwongen geschrapt." 

Wachten op beslissing Overlegcomité

Intussen zijn de eerste muzikanten ook al geboekt.  Zo staan de internationale muziekgroepen als Pentaichon, een groep uit Griekenland, en Vox Bigerri, die polyfonische a capella uit Frankrijk brengt, op het programma. Daarnaast is het Vlaamse duo Deschepper - Sanczuk bevestigd. "We mikken zo op een drietal concerten per dag", zegt Scheys. "Al is het nog bang afwachten natuurlijk. Want we zijn nog altijd niet zeker dat het festival in deze afgeslankte versie zal kunnen. We hopen dat het Overlegcomité van 11 mei meer ons meer duidelijkheid zal geven." 

Meest gelezen