AarStudio

Festival Gent Jazz gaat dan toch niet door deze zomer: "Met pijn in het hart"

Gent Jazz zal deze zomer niet doorgaan in de oorspronkelijk voorziene vorm. Dat laat de organisatie weten. Als reden hiervoor wijst de organisatie vooral naar het Overlegcomité. Dat heeft nog altijd geen beslissing genomen over de zomerevenementen en hoe die er moeten uitzien. Dat ook de twee headliners - Sting en Herbie Hancock - hun optreden in Gent al annuleerden, speelt mee. "We zijn gedwongen om onze plannen op te bergen."

De grote namen, Sting en Herbie Hancock, hadden al afgezegd, maar er komt dus ook geen alternatieve affiche voor het muziekfestival Gent Jazz. Dat het overlegcomité een beslissing over de zomer tot nu steeds uitgesteld heeft, speelt de organisatie parten: "We zijn gedwongen om de ambitieuze, maar veilige plannen die we hadden alweer op te bergen en Gent Jazz 2021 te annuleren", klinkt het. 

"Met pijn in het hart, want we weten dat heel wat Belgische (jazz)artiesten enorm hard naar deze zomer uitkeken, en we geloven evenzeer dat veel van onze bezoekers een muzikale oppepper kunnen gebruiken." 

Hopen op alternatief

"Naar verluidt valt er op 11 mei mogelijk alsnog een beslissing over festivals in de maand juli, maar voor Gent Jazz komt die te laat." Toch is men nog steeds van plan om deze zomer een "zo groot mogelijk" alternatief op poten te zetten. De organisatie geeft ook mee dat Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) deze week beslist heeft dat alle festival- en concertvouchers tot en met de zomer van 2023 geldig blijven.

Intussen zijn de gesprekken met de headliners van dit jaar wel alweer opgestart, laat de organisatie weten. "Zodat de affiche van Gent Jazz er in 2022 even spectaculair zal uitzien als dit jaar. Want laat daar geen twijfel over bestaan: Gent Jazz komt nog harder terug dan vinyl. Sting was de eerste om opnieuw zijn komst te bevestigen en de volgende maanden komen daar sowieso nog een pak namen bij."

kasto80

Meest gelezen