Hasp-O Zepperen viert Chrysostomos in bubbels: "We keken er erg naar uit, want we hebben geen andere activiteiten kunnen doen"

De laatstejaars van Hasp-O Zepperen vieren op de valreep dan toch nog Chrysostomos. Traditiegetrouw wordt dat gevierd op 100 dagen van het einde van het schooljaar. Door de coronacrisis lukte dat niet, dus grepen ze nu nog de kans, 50 dagen voor de grote vakantie.

Heel wat gejuich en blije gezichten vanochtend op de speelplaats van de middelbare school Hasp-O Zepperen in Sint-Truiden. De laatstejaars vierden er op de valreep dan toch nog Chrysostomos. Dat was niet mogelijk op 100 dagen van het einde van het schooljaar maar nu, 50 dagen voor de grote vakantie, dus wel. "We zijn pas last minute met de voorbereidingen begonnen, omdat we niet zeker wisten of het kon doorgaan", klinkt het bij de laatstejaars van Hasp-O Zepperen. "We zitten al een hele tijd opgesloten en onze reis naar Rome kon ook al niet doorgaan. We keken hier dus erg naar uit."

Deze ochtend kregen ze een lekker ontbijt waarop een bezinningsmoment volgde. "We proberen het zo traditioneel mogelijk te houden. De leerlingen hebben het andere jaren gezien bij de laatstejaars en ze snakten dus echt naar hetzelfde stramien", zegt leerkracht Gert Stas. Voormiddag was er dan ook een show waar de klasbubbels hun filmpjes toonden en een presentatie gaven. Andere jaren mogen alle leerlingen van de school de show volgen, maar dat was nu niet mogelijk. "We hebben de show opgenomen en gaan die uitdelen in de andere klassen. Zo wordt de hele school toch nog geïntegreerd, want dat vinden onze leerlingen belangrijk."

De laatstejaars gaan ook lasershooten, ze mogen zich amuseren op springkastelen en ze kunnen karaoke zingen. "Dat gebeurt allemaal in de klasbubbels en we houden ook onze mondmaskers aan", aldus Stas. "We maken er het beste van."

Meest gelezen