Hilde opende veganistisch ijssalon in volle coronatijd in Antwerpen: hoe gaat het één jaar later?

Een jaar geleden opende Hilde Gos vlak na de eerste lockdown haar ijssalon IceLab op de Oudevaartplaats in Antwerpen. Het is het eerste vegan ijssalon in de Benelux. Ondanks het coronavirus, is Hilde blij met het verloop. "Ik klaag niet, want het gaat eigenlijk heel goed", vertelt Hilde op Radio 2 Antwerpen. 

Een jaar geleden, vlak na de eerste lockdown, opende Hilde haar zaak IceLab. "We wilden al in maart openen, maar dat ging niet door de lockdown. We zijn dan uiteindelijk eind april geopend", vertelt Hilde in Start Je Dag. "Ik klaag niet, want het gaat heel goed. We hebben heel wat vaste klanten."

Diverse producten, divers cliënteel

In de winter zijn er minder klanten die ijsjes eten, maar ook daar heeft Hilde een oplossing voor gevonden. "Ik heb ingezet op andere producten. Zo maken we nu ook plantaardige, biologische Luikse wafels", zegt Hilde. "In januari ben ik dan weer begonnen met de ontwikkeling van een glutenvrije, plantaardige Brusselse wafel. Er vroegen heel wat mensen naar glutenvrije producten."

Eerst en vooral komen er bij IceLab mensen langs die vegan eten, maar het ijssalon heeft ook een heel divers cliënteel. "We krijgen ook klanten over de vloer die lactose-intolerant zijn. We bereiken ook de Indiase gemeenschap, omdat zij ook geen eieren eten bijvoorbeeld."

Eerste vegan ijszaak in Benelux

Het is de eerste volledig vegan ijszaak in de Benelux. "Het ijs is gemaakt zonder dierlijke producten zoals room of melk. We maken een lekker, kwaliteitsvol en uniek product voor een juiste prijs. Het is een product voor iedereen en de klanten beamen ook dat ze het heel lekker vinden", zegt Hilde. 

We hebben wel een terras, maar zijn nog niet zeker of we dat gaan openen om 8 mei

Hilde Gos, uitbater IceLab

Of de zaak ook een terras zal openen op 8 mei, is nog onzeker. "Om de terrassen te kunnen openen, moeten we ook de veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Daar hebben we dan weer extra personeel voor nodig. Een ijsje kan je evengoed uit de hand eten. Ik ga dus nog even afwachten", klinkt het. 

Omdat er in de winter minder mensen ijs eten, bedacht Hilde een aantal andere producten zoals deze plantaardige Luikse wafel

Meest gelezen