Google Street View

Leidingstraat ligt in Maasmechelen in de weg voor aanleg Spartacuslijn: "Twee dossiers van Vlaanderen komen in conflict met elkaar"

Ook Maasmechelen geeft een negatief advies over de plannen voor een leidingstraat tussen de haven van Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. Het geplande tracé loopt in Maasmechelen in de zone die bedoeld is voor de sneltram. 

"Twee dossiers van Vlaanderen komen dus in conflict met elkaar", zegt schepen van Omgeving Stefan Thorez (Open VLD). "We hebben vastgesteld dat het tracé voor de leidingstraat in Maasmechelen momenteel helemaal parallel loopt met het tracé van de Spartacuslijn 2 en het geplande knooppunt aan de op- en afrit van de snelweg. We hebben hier dus toch wel onze bedenkingen over en we vragen dat Vlaanderen hierover een overleg organiseert." 

Op de valreep brachten ook de gemeenten Dilsen-Stokkem en Peer een negatief advies uit over de geplande leidingstraat. Want het openbaar onderzoek over de plannen loopt nog tot vandaag. In Limburg is alleen Genk een voorstander, Leopoldsburg laat het in het midden.  

Meest gelezen