Drie natuurorganisaties stappen naar de rechtbank in zaak van doodgeknuppelde das in Alken

Drie natuurorganisaties hebben zich als burgerlijke partij gemeld bij het parket. Ze willen inzage in het dossier van de doodgeknuppelde das. Het gaat om de natuurvereniging 't Bokje in Wellen, Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen.

Begin mei zagen wandelaars hoe een man op een veld in Alken een das sloeg met een stok. Het dier werd nog naar het Natuurhulpcentrum gebracht, maar heeft het niet gehaald.

De man beweerde eerst dat hij op het veld molshopen aan het controleren was en later zei hij dat hij met een stok controleerde of de das nog leefde. De natuurorganisaties vinden dat heel ongeloofwaardig en stappen daarom naar de rechtbank. De das is trouwens een beschermde dierensoort. 

Meest gelezen