Facebookpagina Stad Oostende

Oostende noemt het nieuwe zwembad naar ex-topzwemster Brigitte Becue: "Ik ben daar erg fier op"

Morgen gaat het zwembad Brigitte Becue in Oostende open. De ex-topzwemster ging meteen akkoord toen ze vroegen of ze haar naam aan het zwembad wou geven. "Daar moet je niet over nadenken. Zo'n mooie erkenning."

Brigitte Becue werd in Oostende geboren. Daarom geeft het stadsbestuur haar naam aan het nieuwe zwembad: "Ik ben daar erg fier op. Het is een erkenning van mijn zwemcarrière. En dan nog vanuit mijn geboortestad."

Haar naam staat in grote letters boven de ingang van het nieuwe zwembad. "Mijn broer woont sinds een tijdje terug in Oostende en hij stuurt me af en toe een foto. Zelf woon ik in Vlaams-Brabant maar elke dag verlang ik naar Oostende. Ik voel me een rasechte West-Vlaming. Telkens ik in West-Vlaanderen ben, is dat precies thuiskomen."

Reserveren

Door de coronamaatregelen zal de opening van het nieuwe zwembad op 1 mei in klein gezelschap gebeuren. Brigitte Becue: "Nee, zelf zal ik niet zwemmen op de opening. Dat komt er later wel eens van."

Ook door de coronamaatregelen is voorlopig alleen baantjeszwemmen in het sportbad van 50 meter mogelijk. Het recreatiegedeelte en de cafetaria mogen nog niet open. Nieuw is dat je moet reserveren via de website. Wie komt zwemmen, krijgt een digitaal polsbandje waarmee je ook de lockers kan openen en sluiten. Het zwembad Brigitte Becue is een project van zwembadbeheerder FARYS in opdracht van de stad Oostende.

Meest gelezen