Openluchtzwembad Hamme - Facebook

Zwemseizoen in openlucht in Oost-Vlaanderen start vandaag al in Hamme 

Vanaf vandaag kan je in het openluchtzwembad van Hamme gaan zwemmen. Zo is het seizoen buitenzwemmen officieel geopend. Door de coronamaatregelen is de opening wat anders aangepakt. Zo moet je op voorhand reserveren en is er extra personeel aangesteld om alles te ontsmetten. “Ontspanning is belangrijk in deze coronatijden en daarom willen we de bezoekers zo snel mogelijk in het zwembad krijgen”, legt schepen van Sport, Luk De Mey (CD&V) uit.  

Het Hamse openluchtzwembad opent vandaag zijn deuren. Maximum 36 mensen worden tegelijk toegelaten in het bad. Je schrijft je dus op voorhand in via de site en kiest een tijdsblok uit. Tijdens dat uur en drie kwartier heb je tijd om te zwemmen, maar moet je je ook omkleden. "Zo is er een kwartier voorzien om de kleedkamers, lockers en toiletten volledig en grondig te ontsmetten", vertelt schepen De Mey.

Het openluchtzwembad is het juweeltje  van de gemeente Hamme 

Luk De Mey (CD&V), schepen van Sport

Corona coördinator

Hamme heeft ook een coördinator aangesteld om een oogje in het zeil te houden. "Die zal vooral letten op de anderhalve meter afstand. Dat die gegarandeerd wordt, in het zwembad, buiten aan de paskamers en aan de toiletten." Net zoals vorig jaar werken ze niet met afgebakende zones op de ligweide, maar vertrouwen ze op het gezond verstand van de zwemmers. "Met de beperkte tijd gaan bezoekers ook niet lang op de weide liggen, maar zijn ze er echt om te genieten van het buitenzwemmen", geeft De Mey mee.  

Waar mag je nog zwemmen in Oost-Vlaanderen? En vanaf wanneer?

Normaal kan je vanaf 12 mei in de Gentse Blaarmeersen gaan zwemmen. Onder voorbehoud wel, want het water moet minstens 18 graden warm zijn. Je reserveert best een plekje op voorhand. Ook een mondmasker dragen is verplicht tot je op de weide ligt of op het strand zit. Bij Vosselare Put, in Deinze, gebruiken ze geen reservatiesysteem, want vorig jaar was dat mislukt. Vanaf 15 mei verwelkomen ze zwemmers, maar de capaciteit wordt beperkt tot 300 à 350 personen. Parkwachters en security worden ingeschakeld om alles coronaproof te laten verlopen. Op de Warande in Wetteren is het wachten tot 6 juni. Je moet kiezen of je in de voormiddag of namiddag komt zwemmen, en dat kan je dan vastleggen via hun website. Tussendoor wordt alles van kop tot teen gereinigd en ontsmet. 

Provinciale domeinen

In Geraardsbergen, op het domein De Gavers kan je vanaf vandaag het strand op en eventueel een duik in de zwemvijver nemen. Om te gaan zwemmen in de andere provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen is het nog even wachten. Normaal gezien gaat het buitenzwembad van Puyenbroeck op 13 mei open, als alles na een technische controle in orde is. De strandzone van Nieuwdonk krijgt een opfrisbeurt en volgende week wordt beslist wanneer je er naartoe kan. De Ster in Sint-Niklaas gaat wellicht eind mei open, maar dat hangt af van de watertemperatuur. Onder welke voorwaarden de provinciale domeinen opengaan, is nog niet beslist. 

kasto80

Meest gelezen